1. Wie ben je en wat is je job
  Ik ben Max Beuse, woon samen met mijn vriendin in Zaandam en ik ben interieurontwerper.
  In mijn job begeleid ik mijn klanten in het hele traject van A tot Z, daarin kan ik bijvoorbeeld helpen bij een verbouwing, een aanbouw, verbouwingstekeningen, tekeningen voor een aannemer of voor elektriciens. Natuurlijk richt ik me ook op de inrichting, kleuren, lichtadvies, maatwerk meubels en materiaal keuzes. Echt alles wat te maken heeft met het interieur – daarin bedien ik mijn klanten.
 2. Kun je in het kort uitleggen waarom je Softmint bent gestart?
  Softmint is ontstaan uit noodzaak, er zijn een heleboel eilandjes waarbij je bijvoorbeeld Pinterest gebruikt voor moodboards, Photoshop voor het samenvoegen en bewerken van designs + meubels. Dan ga je naar websites van woonwinkels voor input. Het zijn allemaal losse eilandjes en daarin ben je eigenlijk opzoek naar een eigen stijl van het samenbrengen. Dus hoe je dit allemaal bij elkaar kunt presenteren naar de klant toe.Je hebt bijvoorbeeld iets gephotoshopped met een mooie kleur voor de wand, de meubels erin verwerkt en de vloer daarbij om te laten zien hoe alles samenkomt. Daarbij tekst en uitleg, dan sla je het Photoshop bestand op als PDF, vaak meerdere bestanden; voor elke ruimte/kamer apart. Daarna maak je van alle PDFjes een boekwerk en díe stuur je door naar de klant.Daarnaast moet je ook een boodschappenlijstje in bijvoorbeeld Excel doorsturen, met daarin de links van alle aankopen. Hierbij kreeg ik vaak te horen kreeg dat het linkje niet meer werkte.

“Zo liep ik regelmatig tegen omslachtige problemen aan, die bij elkaar een groot probleem vormde; namelijk dat ik niet op een fijne manier de interieur plannen kon presenteren waarbij de klant in één keer weet: “Dit wordt mijn interieur, dit heb ik ervoor nodig en dit zijn de kosten.”

Het komt vaak voor dat de klant terugkomt met een verzoekje om iets kleins aan te passen, bijvoorbeeld een andere kleur stoel. Dit is op zich een kleine aanpassing, maar de handelingen hiervoor kunnen veel tijd in beslag nemen. Die andere stoel moet je weer ergens vandaan halen op het internet, die foto moet je bewerk en daarna in het complete Photoshop bestand editen. Het bestand sla je dan weer op als PDF, die je vervolgens toevoegt aan het boekwerk…. enzovoorts. En daarbij zul je ook weer het Excel bestand met de linkjes naar de meubels bij moeten werken, zorgen dat de link klopt en dat de prijs is doorberekend in het kostenoverzicht. Zo ben je weer een hoop tijd kwijt aan een kleine aanpassing plus is het heel foutgevoelig!

Dus daaruit is de behoefte ontstaan: “Was er maar zo’n tool waarbij alles op één plek samen kwam”.

Voor veel beroepen was er al software ontwikkeld die een totaaloplossing biedt. Alleen voor interieurontwerpers bestond er nog geen all-in-one tool. Waarmee je met één muisklik de kleur van een stoel kunt aanpassen, de prijs automatisch wordt aangepast én de linkjes naar het product direct doorgevoerd wordt. De klant hoeft dan enkel de link te refreshen en alles staat actueel doorgevoerd. Dit is de grote kracht van Softmint.

 1. Wat zijn de eerste reacties van de klanten van jouw klanten?
  Klanten reageren al heel enthousiast omdat dit een tool is waarbij alles samenvalt. Daarnaast is niet iedereen is zo bedreven met Photoshop dat ze prachtige presentaties kunnen maken. Ze gebruiken dan vaak wel een andere tool hiervoor, maar daar kun je enkel presentaties mee maken. Softmint zorgt ervoor dat de interieur professional ook écht professioneel zijn/haar voorstel kan uitdragen naar hun klant.

“Zo krijgt de klant een volledig digitaal handboek toegestuurd, waarin altijd inzichtelijk is hoe het project is ingericht, wat er besteld moet worden en wat de kosten zijn. De klant kan hier ook eenvoudig via hun mobiel bij, dus met al deze feedback ben ik zeer tevreden, de reacties zijn heel positief!”

 1. Als afsluiter, wat zijn volgens jou de grootste voordelen van Softmint?
  Je hebt nu één centrale plek waar alles geregeld is, waar je alle projecten kunt managen.

“Voor een lage prijs krijgen interieurontwerpers een totaaloplossing om heel professioneel presentaties te maken via een krachtig stukje software, die veel verschillende projecten voor jou inzichtelijk zal maken én jouw klanten een duidelijk en professioneel overzicht geeft van hun nieuwe inrichting.”

Daarbij is een giga voordeel dat Softmint zal blijven groeien en ontwikkelen. Er zit nu al een eigen bibliotheek in van meubels en zijn we bezig met meerdere abonnementsvormen waarbij de meubelbibliotheek al is aangevuld. Het doel voor ons is om interieurontwerpers steeds verder te ontzorgen en omslachtige handelingen weg te nemen, zodat zij zich volledig kunnen focussen op het daadwerkelijke inrichten en ontwerpen van interieurs.

Tekst hier.

 

 

Hier